Ons buurt wordt niet beïnvloed door de recente parkeerbeperkingen in het stadscentrum.

 

Dôme Antwerpen

De Dôme is sinds 1893 onveranderd gebleven. Het is een plek vol geschiedenis en emotie.

Architect Joseph Bascourt bouwde oorspronkelijk het Café du Dôme in de wijk Zurenborg in Antwerpen. Hij voerde het uit in een neoflamboyante renaissancestijl met een vleugje barok. Door de eeuwen heen heeft het vele verschillende doeleinden gediend, waaronder als politiebureau, basisschool en nu als gerenommeerd restaurant. Desondanks heeft de Dôme zijn naam en uniekheid weten te behouden, wat zijn tijdloze karakter symboliseert.

Sophie en Julien Burlat hebben dit historische gebouw in het begin van de jaren 2000 gerenoveerd. Vandaag is Dôme meer dan alleen een restaurant, het is een emblematische plek geworden in de stad Antwerpen, die getuigt van zijn rijke verleden en gastronomische cultuur.

Placeholder

Hedendaags gastronomisch restaurant

Evangeline en Frédéric Chabbert namen in 2017 de leiding over Dôme over. Ze zetten de traditie van culinaire excellentie voort die door hun voorgangers was gevestigd. Als gevolg hiervan heeft het restaurant internationale erkenning gekregen voor zijn verfijnde keuken. Het heeft een Michelin-ster en een rating van 16,5/20 van Gault & Millau ontvangen.

De gewaagde en inventieve keuken van Frederic, zorgvuldig gecombineerd met een bekroonde selectie wijnen, vormt een overtuigende reden om dit unieke restaurant te bezoeken.

Placeholder

Frédéric Chabbert

Onze in Frankrijk geboren chef-kok Frédéric werkte in sterrenrestaurants op verschillende continenten, zoals Le Louis XIV van Alain Ducasse in Monaco en The Dining Room in San Francisco.

In 2010 werd Frédéric met twee Michelinsterren bekroond voor zijn werk in restaurant Petrus in het Shangri-La hotel in Hong Kong.

Placeholder

Evangeline Chabbert

Evangeline, de vrouw des huizes, werd geboren op de Filipijnen en groeide op in Hong Kong.

Na meer dan twintig jaar werken in de lobby, de lounge en de restaurants van het Shangri-La Hotel in Hong Kong, belichaamt Evangeline de legendarische Aziatische gastvrijheid.

Placeholder

Bert Janssen

Bert, onze Maître d’hôtel, komt uit Merksem, net buiten Antwerpen.

Met meer dan vijfendertig jaar ervaring in de horeca en erfgenaam van de gouden tijd van klassieke restaurants, is hij opgeleid in prestigieuze huizen zoals Divellec in Parijs en heeft hij gewerkt als Maître d’hôtel in enkele van Antwerpens iconische restaurants, waaronder Vateli en Kleine Barreel.

Met een warm welkom en royale service heeft Bert geholpen om van Dôme niet alleen een plek te maken waar men kan genieten van lekker eten en goede service, maar ook een plek waar men zich thuis voelt.

Placeholder


Jakub Ziobro

Geboren in het verre Polen, maar opgegroeid in het bruisende Antwerpen, voegt Jakub een vleugje warmte en een aanstekelijke lach toe aan ons team. Als jongste lid, ademt hij de energie en het enthousiasme van de jeugd uit.

Jakub begon zijn loopbaan bij ons als stagiair tijdens zijn studies aan de hotelschool. Evangeline en Bert namen hem al gauw onder hun vleugels en na het behalen van een studiebeurs, werd hij als vanzelf een vaste waarde binnen ons team, dat sindsdien mag meegenieten van zijn talenten.

Vandaag de dag gaat Jakubs bijdrage veel verder dan zijn stralende glimlach en is hij verantwoordelijk voor de selectie digestieven. Dankzij zijn uitgebreide kennis van ons enorme gamma whisky’s, Madeirawijnen, chartreuses en likeuren, zorgt hij voor de perfecte finishing touch van uw prachtig omkaderde en memorabele gastronomische ervaring.

Placeholder

Gilles Janssens

Gilles, een rasechte Antwerpse gentleman, werd in de schaduw van de Dôme geboren en getogen. Zijn culinair verhaal ontspon zich vanuit zijn passie voor wijn en zijn herinneringen aan familiebijeenkomsten in de keuken.

Hij zocht en vond zijn weg in verschillende restaurants van de stad, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte, tot hij besloot om een versnelling hoger te schakelen en zich aan te sluiten bij ons team. Gilles is verantwoordelijk voor de koude gerechten en tevens is hij de bewaker van de chocoladetaart, die deel uitmaakt van ons erfgoed !

Placeholder

Simon Janssens

En dan is er Simon, Chef de cuisine en er trots op afkomstig te zijn uit Boechout, in de Antwerpse rand. Al jaren staat hij trouw aan de zijde van Frédéric.

Organisatorisch sterk onderlegd en gezegend met een feilloos concentratievermogen, speelde Simon een essentiële rol bij de verwezenlijking van de creatieve ideeën van Frédéric in zijn keuken.

Samen vormt hun tandem de drijvende kracht achter de culinaire uitmuntendheid die de gastronomische ervaring waar het restaurant vandaag voor staat, kenmerkt.

Placeholder

Maja Vekeman

Maja, afkomstig uit Lembeek, heeft snel haar draai gevonden en is een essentieel lid van ons team geworden. Haar kalmte en concentratie zorgen voor een serene en efficiënte sfeer in de keuken.

Als onze sous-chef brengt Maja een unieke touch aan haar werk, vaak zachtjes zingend tijdens de mise en place, wat een zachte melodie toevoegt aan onze keuken. Met jaren accordeonstudie achter de rug, weerspiegelt Maja’s muzikaliteit zich in haar nauwkeurige en doordachte benadering van koken.

Buiten het werk houdt ze ervan om nieuwe restaurants te ontdekken en geniet ze van karaoke-avonden, waar haar passie voor muziek naar voren komt. Haar kalmte en technische expertise, vooral in het toezicht op garnituren en warme voorgerechten, maken haar een onschatbare aanwinst voor ons team.

Placeholder

instagram