Ons buurt wordt niet beïnvloed door de recente parkeerbeperkingen in het stadscentrum.

EEN HISTORISCH GEBOUW

De Dôme is sinds 1893 onveranderd gebleven. Het is een plek vol geschiedenis en emotie.

Architect Joseph Bascourt bouwde oorspronkelijk het Café du Dôme in de wijk Zurenborg in Antwerpen. Hij voerde het uit in een neoflamboyante renaissancestijl met een vleugje barok. Door de eeuwen heen heeft het vele verschillende doeleinden gediend, waaronder als politiebureau, basisschool en nu als gerenommeerd restaurant. Desondanks heeft de Dôme zijn naam en uniekheid weten te behouden, wat zijn tijdloze karakter symboliseert.

Sophie en Julien Burlat hebben dit historische gebouw in het begin van de jaren 2000 gerenoveerd. Vandaag is Dôme meer dan alleen een restaurant, het is een emblematische plek geworden in de stad Antwerpen, die getuigt van zijn rijke verleden en gastronomische cultuur.

GASTRONOMIE

Evangeline en Frédéric Chabbert namen in 2017 de leiding over Dôme over. Ze zetten de traditie van culinaire excellentie voort die door hun voorgangers was gevestigd. Als gevolg hiervan heeft het restaurant internationale erkenning gekregen voor zijn verfijnde keuken. Het heeft een Michelin-ster en een rating van 16,5/20 van Gault & Millau ontvangen.

De gewaagde en inventieve keuken van Frederic, zorgvuldig gecombineerd met een bekroonde selectie wijnen, vormt een overtuigende reden om dit unieke restaurant te bezoeken.

Placeholder

FREDERIC CHABBERT

Onze in Frankrijk geboren chef-kok Frédéric werkte in sterrenrestaurants op verschillende continenten, zoals Le Louis XIV van Alain Ducasse in Monaco en The Dining Room in San Francisco.

In 2010 werd Frédéric met twee Michelinsterren bekroond voor zijn werk in restaurant Petrus in het Shangri-La hotel in Hong Kong.

Placeholder

EVANGELINE CHABBERT

Evangeline, de vrouw des huizes, werd geboren op de Filipijnen en groeide op in Hong Kong.

Na meer dan twintig jaar werken in de lobby, de lounge en de restaurants van het Shangri-La Hotel in Hong Kong, belichaamt Evangeline de legendarische Aziatische gastvrijheid.

Placeholder

BERT JANSSEN

Bert, onze Maître d’hôtel, komt uit Merksem, net buiten Antwerpen.

Met meer dan vijfendertig jaar ervaring in de horeca en erfgenaam van de gouden tijd van klassieke restaurants, is hij opgeleid in prestigieuze huizen zoals Divellec in Parijs en heeft hij gewerkt als Maître d’hôtel in enkele van Antwerpens iconische restaurants, waaronder Vateli en Kleine Barreel.

Met een warm welkom en royale service heeft Bert geholpen om van Dôme niet alleen een plek te maken waar men kan genieten van lekker eten en goede service, maar ook een plek waar men zich thuis voelt.

Placeholder

ISTVÁN DARÁZS

Istvan, onze sommelier, heeft een diepgaande kennis van onze wijnkelder en ons menu.

Dankzij zijn expertise zal hij u helpen bij het vinden van de perfecte fles die niet alleen bij uw smaak en budget past, maar ook perfect past bij uw maaltijd.

Of u nu een wijnkenner of een nieuwkomer bent, Istvan is er altijd om zijn passie en expertise te delen, waardoor uw culinaire ervaring in ons restaurant onvergetelijk wordt.

Placeholder

SIMON JANSSENS

Souschef Simon is onze dichtste en trouwste medewerker.

Met zijn talent voor organisatie en grote focus, is hij al jaren de rechterhand van Frédéric.

Placeholder

LUKAS KRABATH 

Lukas, afkomstig uit Oostenrijk en grootmeester van Dôme’s beroemde chocoladetaart.

Elk koud gerecht, groot of klein, passeert via Lukas voor het bij u komt.

Placeholder

MAURICE VAN DER LEEK

Maurice, afkomstig uit Maastricht, met een goed karakter, heeft over de hele wereld gewerkt. Nu vestigt hij zich in Antwerpen. Verantwoordelijk voor de groente entremet.

Placeholder

instagram